Bakgrunn

Endret: 11.03.2016

Verdens Største Fiasko

Det er mer enn nok til alle på vår lille jord. Vi har mer enn nok ressuser til å sørge fo at alle får det de vil ha. Vi har teknologi, transportsystemer og kunnskap mer enn vi noensinne har hatt. Likevel feiler vi hver eneste dag og makter ikke å finne ut en måte å fordele ressursene på.

Norsk Fiaskomuseum har kåret Verdens Største Fiasko.

Vi er fartsblinde

Vårt forbruk øker stadig mer, og vi klarer ikke lenger å se når vi har fått nok. Samtidig klager vi stadig mer. Vi kappes om å finne nye ting som er ille. Vi begynner å tro at vi har det dårlig selv om vi egentlig vet at vi har det fantastisk bra.

Det finnes mye ubrukt engasjement

Humor og Galskap, Humorfestivalen i Hemne og Norsk Fiaskomuseum har mange idéer og planer. Vi ser hele tiden hvor mye ressurser og energi som frigjøres når vi gjør positive ting sammen.

Derfor Vanntanken

Vi har laget en organisasjon som vise hva det er mulig å få til når vi står sammen. Det er nøkkelen. Når vi løfter sammen kan vi klare alt. Hvis alle i din kommune kunne gi en 10-krone i uka til Vanntanken. Det blir 520 kroner i året. Gang det med antall innbyggere og du vil bli forbauset. De fleste barn, ungdom og voksen vil ha problemer med å oppdage at en 10-krone forsvinner hver uke.